Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Nem cáfolják a Népszabadság eladását

2001.11.09. 12:30
Több forrásunk mellett a svájci Ringier képviselője sem cáfolta, hogy megvennék a legnagyobb politikai napilapot.
Sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a Magyar Hírlap lapigazgatója az Index értesülését, miszerint a politikai napilap tulajdonosa, a svájci Ringier venné meg a Népszabadságot.

Költenek a Hírlapra

Czövek Hajnalka, aki Martin Kall, a Ringier európai igazgatójának kérésére nyilatkozott az Indexnek, annyit elmondott, hogy a tulajdonos most fogadta el a Magyar Hírlap jövő évi költségvetését, amely további fejlesztésekhez nyújt fedezetet. Ezzel az információval arra a kérdésünkre reagált, hogy ha igaz a vásárlás híre, az új tulajdonos megtartja-e mindkét, a politikai napilapok piacán konkurens újságját.

Majdnem a felét

Meg nem erősített információnk szerint az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Ringier 49 százalékos tulajdonrészt vásárolna a Népszabadság Rt.-ben. A legnagyobb politikai napilapot kiadó cégben a Bertelsmann érdekeltségébe tartozó Gruner und Jahr kiadóvállalat 67,6 százalékot birtokol. A 49 százalékkal a svájciak irányító pozícióba kerülnének, a németek hányada viszont a médiatörvényben kikötött 25 százalékos plafon alá kerülne.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.