Auguszta
5 °C
22 °C

Soha nem látott tolongás az outletekben

2005.12.15. 08:26
Az outleteket is megrohamozták a vásárlók ezüstvasárnap Biatorbágyon és Törökbálinton. Az áruházak reményei szerint a kereslet januárban is élénk marad.

Eddig nem látott vásárlói rohammal tört ki a karácsonyi konzumláz az outletekben. Múlt hét végén a biatorbágyi Premiernél a pótparkolót is meg kellett nyitni, de még ez is kevésnek bizonyult. Ahhoz képest, hogy november végén még gyakorlatilag holtszezon volt, a vásárlási őrület mindenkit váratlanul ért.

Szebenyi Miklósnak, a Premier Outlets Center igazgatójának reményei szerint a roham kitart az év végéig, sőt áttolódik januárra is, hiszen sokan ajándék helyett pénzt kapnak karácsonyra, annak egy része pedig ruházkodásra megy el. Ráadásul az év végén indul a buliszezon is, januárban pedig a báli, így a ruhatárfrissítéskor sokan az outleteket választhatják.

A bevásárlási lázat jellemzi, hogy szerda délelőtt a Premier belső parkolója csaknem tele volt. A törökbálinti GL Outlet sem panaszkodhat, reggel a nyitáskor már jó néhány autó várakozott a parkolóban, de összességében véve kisebbnek tűnt a látogatói létszám, mint a konkurenciánál.

Egy év alatt erőteljes fejlődésen mentek keresztül a honi outletek, a GL lassan megtölti első ütemben épült helyiségeit, "látogatásunkkor" már csak néhány állt üresen. A Premier viszont már egy ideje százszázalékos telítettséggel működik. A két áruház közötti verseny idén élesebbnek hat, mint a múlt év végén, a nyitást követő hetekben. A GL a bérlői mixben igyekszik tartani a Premier által diktált ütemet, így szép számban hozott kapun belülre sport- és szabadidőboltokat, illetve cipőkereskedőket. A már-már túlzott boltszám ellenére egyik outlet cipőkínálata sem meggyőző, hosszas keresgélés szükséges egy-egy jó darabhoz. A Premier idei legjobb dobása egy háztartásifelszerelés-bolt volt, amelyet gyakorlatilag az első pillanatoktól kezdve folyamatosan rohamoznak a vásárlók. A GL-ben a Benetton kezd magához térni, a karácsonyi szezonra komoly gyermekkollekcióval készült és több termék esetében az outletárból is 50 százalékos kedvezményt kínál.

A Premierben némi csalódást okozott a Camel Active, amelynél szemmel láthatóan szűkült a ruha- és nőtt a cipőválaszték. Férfiruházatban igazi újdonságokat nem hozott a Premier egyetlen üzlete sem, a GL MacGillje viszont immár komoly Hugo Boss-öltönyválasztékkal rukkolt elő, köszönhetően a belvárosi üzletnek.

Mindkét outlet termékkínálatának gerincét továbbra is a nyár végi szortiment adja, azzal a különbséggel, hogy kiegészítő termékként megjelentek a meleg kabátok és pulóverek. Női ruházatban azonban nagy változások voltak, megjelentek az igazán kedvező árfekvésű estélyi és koktélruhák.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!