Judit
-2 °C
8 °C

Fokozódik az outletháború

2006.01.09. 11:15
Még az idén megnyílik a Premier Outlet Center második üteme. Ezzel és a GL Outlettel majdnem 30 ezer négyzetméter lesz a két outlet alapterülete, piaci szakértők szerint ennél többet nem bír el Budapest.
Augusztus elején nyitja meg kapuit a Premier Outlet Center második üteme, amelynek során 30 újabb üzlettel bővül az outlet kínálata. A második ütem ötezer négyzetméterével a biatorbágyi bevásáslókomplexum 17 ezer négyzetméterre bővül. A második ütem négymilliárd forintba kerül.

A outlet terjeszkedése nem áll le, 3 éven belül újabb 9000 négyzetméterrel bővül területet. Jelenleg a bevásárlóközpont 100 százalékos feltöltöttség, az évi látógatószám 1,2 millió, amely a második ütem után évi 1,5 millióra nőhet. A harmadik ütem után kétmillió látogató az éves cél.

Piaci becslések szerint Budapest és környéke 30 000 négyzetméter outletet bír el. A Premier alapterülete a bővítés után 17 000 négyzetméter lesz, miközben versenytársa, a GL Outlet 16 500 négyzetméteren helyezkedik el. Új szereplőnek tehát egyelőre nagyon nincs helye a piacon, hacsak egy egészen más koncepció mentén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.