Dömötör
12 °C
14 °C

Felszámolja magát a Pannon Airlines

2002.05.22. 12:29
A bizonytalan piaci helyzet miatt teljes egészében felszámolja tevékenységét a charter-járatokat üzemletető Pannon Airlines (PA) Légközlekedési Kft. - tájékoztatta közleményben a társaság szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint a tavaly szeptemberi amerikai terrortámadást követően kialakult helyzet nagyon kedvezőtlenül érintette a társaságot. Ráadásul a téli forgalmat biztosító izraeli beutaztató chartereket is megszüntették az izraeli utazási irodák a bizonytalan helyi belpolitikai helyzet miatt.

A 2002-es évi nyári charter-szezonra már tavaly decemberben megkezdték a felkészülést, azonban a szerződések realizálása a szezon csúszása és a gyenge járattörlések miatt nem vált lehetségessé.

Egyetlen TU-154-es

A charter-piacon 2000 tavasszán jelent meg Pannon Airlines Kft. egyetlen TU-154-es repülőgéppel. A hárommillió forintos alaptőkéjű társaság magyar tulajdonban van. A társaság járatai főként Görögországba, Törökországba és Spanyolországba közlekedtek, és összesen mintegy 2000 órát teljesítettek.

A Pannon Airlines volt az a légitársaság, amely tavaly szeptemberben csődeljárást kezdeményezett a HTC Utazásszervező Kft. ellen annak több mint 100 millió forintos tartozása miatt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.