Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Az AKA 40 százalékát veszi meg az állam

2004.02.11. 09:54
Negyvenszázalékos részesedést vásárol az M5-öst üzemeltető Alföld Koncessziós Autópálya Rt.-ben az állam - értesült a Népszabadság.
A mai kormányülésen válik véglegessé, hogy az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Rt. mintegy 21 milliárd forint megvásárolja az AKA 40 százalékát. A Népszabadság értesülései szerint a jelenlegi tulajdonosok lehetőséget biztosítanak az államnak a fennmaradó részvénycsomag 2006 és 2009 közti kivásárlására is.

Március 12-től így a többi autópályán is érvényes matricákkal közlekedhetnek az autósok. Ezért cserébe a költségvetés bérleti díjat fizet az immár kisebbségi állami tulajdonban lévő cégnek.

A Népszabadság úgy tudja, idén márciustól májusig a bérleti díj összege hozzávetőleg 2,6 milliárd forint lesz. Az év végéig hátralévő hónapokban további tízmilliárdot kell majd fizetni. Az először 2005-ben esedékes teljes éves bérleti díj pedig nem haladja majd meg a 17 milliárd forintot.

Az autópálya Szegedig vezető 45 kilométeres szakaszát legkésőbb 2005. december 31-ig átadják a forgalomnak. Az új szakaszt az AKA Rt. építheti meg 93 milliárd forintért.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!