Előd
5 °C
12 °C

Még az idén drágulhat a matrica

2004.03.12. 08:17
Medgyessy Péter miniszterelnök és Csillag István, a közlekedési tárca vezetője Újhartyánnál formálisan is bekapcsolta az M5-öst a matricás rendszerbe. A miniszter szerint az idén nőhet a vignetták ára.
Medgyessy Péter miniszterelnök és Csillag István, a közlekedési tárca vezetője csütörtökön délután az M5-ös autópálya újhartyáni kapujánál formálisan is bekapcsolta a 120 kilométeres sztrádát az országos matricás rendszerbe, ami után mától vignettával vehető igénybe ez az autópálya is.

A miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy az éves bérletek kivételével még az idén nőhet a matricák ára. Csillag elmondta továbbá, hogy az Alföld Koncessziós Autópálya Rt.-ben történt 40 százalékos tulajdonszerzésről szóló szerződés a törvény szerint az aláírást követő 60 napon belül nyilvánossá válik. Összesen 47 dokumentumról van szó, most azt kell tisztázni, hogy ezek közül melyek rendezik a részvényesek egymás közötti viszonyát, és melyek azok, amelyekből megismerhető a közpénzek felhasználása.

A tavasszal az országban nyolc helyen megindul az útépítés, amire összesen az idén 190 milliárd forint jut a költségvetésből. Folytatják az M5-öst, két helyen épül az M7-es, valamint az M3-as következő szakasza, elindul a Debrecen felé elkanyarodó 35-ös út építése. Márciusban vagy áprilisban folytatódik az M0-s körgyűrű építése Vecsésnél, Üllőnél, majd júniusban az M3-as és a 4-es út közötti szakasz építése, illetve az M0-s északi Duna-híd megvalósítása, s még az idén elkezdődik az M6-os Dunaújvárosig húzódó szakaszának beruházása.

A kormány a napokban döntött arról, hogy az M6-os budapest--érdi tető közötti szakasza állami beruházás keretében épüljön meg. Mindezeken túl arról is határozott a kormány, hogy a Dunaújvárosi-híd és a hozzá vezető kilenc kilométeres M8-as autópálya-szakasz szintén állami beruházás keretében épüljön meg, s a kormány felhívta a közlekedési tárca vezetőjét, hogy intézkedjék a közbeszerzési eljárás megindításáról.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!