Zalán
6 °C
19 °C

Fellebbeznek a megbüntetett autópályacégek

2004.07.24. 09:02
Nem nyugszanak bele az összesen 7,043 milliárdos bírságba a kartellezéssel vádolt autópályacégek. Jogi képviselőik a Népszabadságnak megerősítették, hogy fellebbeznek a döntés ellen. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium üdvözölte a Gazdasági Versenyhivatal döntését.
Valamennyi érintett autópályacég fellebbez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön nyilvánosságra hozott, kartellvád miatt elmarasztaló határozata ellen, írja a szombati Népszabadság. A Strabag Rt.-t 2,5, a Betonút Rt.-t 2,2, a Hídépítő Rt.-t 1,4, az Egút és a Debmút Rt.-t egyaránt fél-félmilliárd forintra bírságolta meg a Versenyhivatal, amit - 30 napon belül - be is kellene fizetniük az erre a célra elkülönített számlára.

A Strabag jogi képviselője a lapnak megerősítette: megtámadják a határozatot, és lehetségesnek tartja, hogy a bírság befizetésének felfüggesztését is kérik a bíróságtól. Hasonlóan nyilatkozott a Hídépítő Rt. ügyvédje is, a Betonút jogi képviselője szerint a GVH határozata törvénysértő, hiszen jogellenesen - és más eljárás kapcsán - beszerzett állítólagos bizonyítékokból levont nem valós tényeken alapul. A Népszabadság értesülésünk szerint a Versenyhivatal a fővárosi Bartók Béla út felújítását vizsgálva foglalta le a döntő bizonyítékot: a Strabag egyik vezetőjének a noteszében található kézzel írott feljegyzést.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pénteki közleményében üdvözölte a GVH döntését, amely abban segít, hogy a jövőben "ne csak a közbeszerzési eljárás kiírói, hanem az abban részt vevők is takarékosan bánjanak az adófizetők pénzével".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.