Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Pénzügyi problémák a Parmalat Hungáriánál is

2004.01.22. 10:57
Az olaszországi főrészvényes helyzetének megváltozása miatt átmeneti pénzforgalmi problémák merültek fel a Parmalat Hungáriánál. A cég hetek óta nem fizet beszállítóinak.
A Parmalat Hungaria Rt.-nél - a cég többségi részvényese, a Parmalat S.p.A. társaság helyzetének megváltozása miatt - bizonyos átmeneti pénzforgalmi problémák merültek fel; a cég azonban számít legfontosabb magyarországi bankjainak a támogatására a héten befejeződő tárgyalásokon - közölték a vállalat vezetői. Alan van der Nagel, a Parmalat Hungaria Rt. elnöke és Cristiano Villani ügyvezető igazgató köszönetét fejezte ki a beszállítóknak, köztük is kiemelten a magyar beszállítói cégeknek a türelmükért, együttműködésükért.

Január 15-én Olaszországban személyesen informálták az olasz anyavállalat rendkívüli megbízottját, Enrico Bondit és válságkezelő csapatát a magyarországi érdekeltség tevékenységéről, és rendes üzletmenetének fenntartásához szükséges lépésekről. Beszámoltak továbbá a kialakult helyzetről a székesfehérvári önkormányzat igazgatójának, valamint Benedek Fülöpnek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárának.

Az MTI úgy tudja, hogy a székesfehérvári vállalat számláinak zárolása miatt mintegy 1,5-2 hónapja nem tud fizetni a beszállítóinak, és több mint 720 millió forinttal tartozik a tejtermelőknek. A termelők ennek ellenére nem álltak le a tejszállítással, így a székesfehérvári gyárban a megszokott ütemben, és változatlan létszámmal folyik a termelés. A gyár vezetői a pénzügyi helyzet rendezése érdekében az utóbbi napokban folyamatosan tárgyaltak a pénzintézetekkel, elsősorban a cég számláit zároló CIB Bankkal. Az egyeztetések várhatóan pénteken fejeződnek be.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!