Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Színház lesz a plázából?

2002.05.23. 09:52
Befuccsolt a Pólus Holding Rt. Barcson felépített plázája, ahol a bolthelyiségek fele üresen áll. Az üzletközpontokat építő cég hajlandó lenne eladni az épületet az önkormányzatnak, amely kultúrcentrumot telepítene belé.
Nagyjából két milliárd forintjába került a beruházónak 1998-ban a 3300 négyzetméter alapterületű "Pólus Dráva" fantázianevű üzletközpont, ám a Napi Gazdaság szerint ennél kevesebbért is szabadulna a gazdaságtalan kolonctól.

Csökkent a balkáni roham

A településen eredendően azért kezdtek építkezésbe, mert számítottak a horvát bevásárló turistákra, hiszen a szomszédos országban rettenetesen magasak az árak. A kilencvenes évek végétől azonban fogyni kezdetek a horvátok (mármint a határ ezen oldalán) és csökkent a forgalom.

Bár eredetileg úgy tervezték, hogy az áruházat később bővítik és műjégpályát is építenek mellé, mára az üzlethelyiségek fele üresen áll. A Napi információja szerint a Pólus Rt. tárgyalásokat kezdett a jövőről, többek között az önkormányzattal.

Kell a kultúra

A helyhatóságnál elmondták, hogy Barcsnak szüksége lenne egy többfunkciós, színházként, moziként vagy konferenciateremként használható létesítményre. Mielőtt döntenének, felmérik az átalakítás költségeit.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.