Ambrus
-7 °C
3 °C

Dolgozóinak negyedétől válik meg az Erste Bank

2003.10.21. 11:44
Az Erste Bank több mint háromezer munkahelyének negyedét készül megszüntetni, és fiókjainak 25 százalékát tervezi bezárni - mondta Andreas Treichl, az Erste vezérigazgatója az APA hírügynökségnek.
A Postabank új tulajdonosa, az Erste Bank dolgozói létszámának 25 százalékát készül leépíteni a következő két évben. Az osztrák pénzintézet 2004 végéig fuzionál a Postabankkal, a leépítést pedig a 2005-ig tervezik végrehajtani.

Bankfiókokat is bezárnak

A több mint háromezer munkahely (a Postabank 600, az Erste Bank Hungary 1166, és a leányvállalatok munkatársai) negyedének leépítése mellett a bank fiókjainak számát is csökkenti. A bankfiókok száma is negyedével csökken, és 2005 végére mintegy kétszáz fiók marad - közölték az Index kérdésére a bank sajtóosztályán.

Mint ismeretes, az Erste 101,3 milliárd forintot fizet a Postabank-pakettért. A szerződést október 20-án írták alá. Az Erste Bank Hungary Rt. és a Postabank egyesítésére a tranzakció pénzügyi zárását és a megfelelő engedélyek beszerzését követően 2004 végéig kerül sor, közölte az osztrák bank.

Reinhard Ortner, az Erste anyabank igazgatósági tagja közölte, 2004 az újjászervezés éve lesz, ezen időszakban a Postabank nem termel nyereséget. 2005-ben a tranzakció hatása az Erste Bank pénzügyi eredménye szempontjából semleges lesz. A fúzionált bank 2005-ben 15 százalékos, 2006-ban 30 százalékos saját tőke arányos megtérülést vár az üzleti tervek szerint.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!