Natália
-3 °C
7 °C

Magyar alkatrészek a PSA-nak?

2003.10.13. 09:48
A terület előkészítése után a PSA Peugeot Citroën konszern megkezdte nagyszombati (Trnava) gyárának építését - adta hírül a CTK, s idézte a PSA helyi vezetőjét, Alain Baldeyrout, aki elmondta: a gyár több ország beszállítóitól kap alkatrészeket, de további részletekkel csak jövő áprilisban szolgálnak.
Röviddel azután, hogy a francia vállalat a szlovák helyszín mellett döntött, felkérte az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.-t beszállítói konferencia szervezésére. Az első üzletember-találkozón mintegy 96 hazai cég 136 szakembere mutathatta be vállalatát a Peugeot beszerzési szakembereinek.

Amint azt Kárpáti Sándor, az ITDH beszállítói és tanácsadó központjának igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, a korábban viszonylag zártan és főként csak az EU-n belül működő francia személygépkocsi-gyártás a globalizáció és a fokozódó költségnyomás következtében keresi a közép-európai piaci lehetőségeket. A PSA csoport a térségben két jelentős beruházást indított el a közelmúltban. A Toyotával közösen, a Cseh Köztársaságban (Kolin) várhatóan 2005-en indul meg évi mintegy 300 ezer kis városi autó gyártása, Szlovákiában pedig a zöldmezős beruházásnak köszönhetően 2006-tól, szintén mintegy évi 300 ezer gépkocsi előállítása várható Nagyszombaton (Trnava).

Magyar beszállítók

Ezek a Közép-Európában újonnan jelentkező autóipari beruházások természetesen szükségessé teszik a beszállítói háttéripari tevékenység megerősödését is. A cseh, a szlovák, a lengyel cégek mellett a magyar vállalatoknak is komoly esélyük van arra, hogy bekerüljenek ebbe a beszállítói körbe, mivel jelentős részük már komoly tapasztalattal és ismertséggel rendelkezik a hazai piacon. Megkönnyíti a partnerkapcsolat-teremtést a vámhatároknak az EU-csatlakozással járó lebomlása is.

A jövőt illetően Kárpáti Sándor rámutatott, hogy az autógyártók, valamint első szintű beszállítóik beszerzési szakemberei - a magyarországi beszállítói háttéripar feltérképezése érdekében - folyamatosan kérnek tájékoztatást az ITD Hungarytől. Ezért az ITDH a jövő évben is rendszeresen kíván az ágazatban beszállítói üzletember-találkozókat szervezni. Ennek egyik fontos állomása lehet többek között a jövő év áprilisára, a Pannon Autóipari Klaszterrel (Panac) közösen szervezendő, a francia autóipart megcélzó konferencia és üzletember-találkozó.

Győr közel van

Meggyőződésem, hogy csatlakozhatunk a nagyszombati gyár termeléséhez, hiszen Győr térsége másfél órányira van az épülő PSA-gyártól, így logisztikai szempontból sem indokolatlan a derűlátásom - mondta a Világgazdaságnak a Panac klasztermenedzsere, Szilágyi Tamás. Mindez nemcsak a multinacionális cégek tulajdonában lévő alkatrészgyárak, hanem a magyar középvállalatok számára is elérhető, viszont addigra össze kell hozni az egységesen minősített vállalati kört, amely ajánlatot tehet a francia félnek.

A működését 2001-ben megkezdett Panac nyolc alapító tagjai között volt a győri Audi Hungaria, a szentgotthárdi Opel Magyarország, a Rába, a Magyar Suzuki és a Luk Savaria. A jelenlegi 68 tagvállalat azonban már nemcsak a nyugat-magyarországi régióból való, mint az alapítók.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.