Miklós
-7 °C
2 °C

A PriceWaterhouseCoopers álmodja tovább

2002.02.05. 14:23
Az Ifjúsági és Sportminisztérium miniszteri biztosi hivatalának közleménye szerint a PriceWaterhouseCoopers Kft. készítheti el a magyar olimpiai pályázat megvalósíthatósági tanulmányát.
A döntést még hétfőn hozták, de az elemzést és értékelést végző 12 fős bíráló bizottság csak kedden hozta nyilvánosságra a határozatát.

Az Olimpiai Pályázatot Előkészítő Bizottság még 2001 októberében döntött arról, hogy a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére közbeszerzési pályázatot hirdet, a felhívás novemberben jelent meg.

Négyen a Big Five-ból

A szakmai anyag elkészítéséért a világ négy legnagyobb tanácsadó cége versengett. A most kihirdetett nyertes mellett az Arthur Andersen, az Ernst&Young, a KPMG adta még be pályázatát.

A PriceWaterhouseCoopers Kft.-nek a tanulmányt július 31-ig kell elékészítenie, melynek díja - áfa nélkül - 396 millió forint. A felek a megbízási szerződést február 15-én írják alá.

Akik eldöntötték
A szakmai értékelést egy 12 főből álló bírálóbizottság végezte, melyben helyet kapott többek között az OPEB négy társelnöke, akik közül Schmitt Pál, a MOB elnöke és Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének elnöke személyesen, míg T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Demszky Gábor főpolgármester képviselőjük (Láng László közgazdász, a főpolgármesteri kabinetiroda helyettes vezetője és Kuszák Miklós közgazdász, a Pest Megyei Kerületfejlesztési Kht. igazgatója) útján vettek részt. Elnöke Fürjes Balázs, az olimpiai pályázatot előkészítő miniszteri biztos volt. A bizottság további tagjai voltak: Cselovszki Zoltán városépítész, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetője, Dénes Ferenc közgazdász, a sportügyekért felelős helyettes államtitkár (ISM), Fodor János, PHARE műszaki szakértő, Haszonicsné Ádám Mária ügyvéd, Janitsáry Iván építés-kivitelezési szakmérnök, Nagy Adrienn jogász, hivatalvezető helyettes (Miniszteri Biztos Hivatala, ISM), Szerdahelyi Balázs ügyvéd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.