Miklós
-7 °C
2 °C

Lapszemlemagazin indul

2004.11.10. 10:12
Kapcsolódó cikkek (1)
A nemzetközi sajtó magyar vonatkozású írásaiból is válogató magazin indul szerdán. A Reflex című lap neves angol, amerikai, német, francia és spanyol napi- és hetilapok cikkeiből válogat, saját anyagot pedig legfeljebb interjúk formájában közöl.
A Reflex havi 30 ezres példányszámban jelenik meg, célcsoportjának pedig a 25-58 éves, minimum középfokú végzettséggel rendelkezőket tekinti.

Ki lesz az amerikai elnök?

A szerdán induló Reflexet politika- és pártsemleges lapnak szánja a kiadó. Az első szám a Der Spiegel, a The New York Times, az International Herald Tribune, El Pais és a Le Monde cikkeivel jelenik meg. Az írások egy része az iraki háborúval és az EU-val foglalkozik, de találunk cikket Gyurcsány Ferenc külföldi megítéléséről és az amerikai elnökválasztás körülményeiről is. A kiadó részéről Héder Zsuzsanna elmondta, elsősorban az elmúlt hónap lapszámait szemlézik.

A lap rendszeres interjúja viszont saját anyag lesz. Az első számban Lothar Matthäus-szal maga az ügyvezető igazgató, Ralf van Duyn készített interjút. Egyébként a holland ügyvezető maga is részt vesz a magazinba kerülő cikkek válogatásában.

A Reflexnek hagyományos értelemben vett szerkesztősége nincs, a lapot a főszerkesztő, Kovács Anita irányítja.

Célcsoport a partnerek

A havilap kiadója a Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft., amely az 1988-ban Hamburgban alakult Verlag Dashöfer szakkiadó csoport egyik leányvállalata. A cég tájékoztatása szerint a kiadó 12 országban 15 kiadót működtet.

A kiadó elsősorban gazdasági, építőipari és műszaki vállalkozások számára ad ki szakkönyveket, a lappiacon pedig ez az első próbálkozásuk, mondta el Héder Zsuzsanna az Indexnek.

Héder fontosnak tartotta kiemelni, hogy hazánkban ez az első ilyen típusú magazin, így igazi konkurenciája nincs. A lap célcsoportja a 25-58 év közötti, minimum középiskolai végzettséggel rendelkező, kis vagy közepes vállalatnál dolgozó döntéshozó, aki évi egymillió forintnál többet keres.

A lapszámoknak egyébként csak egy része kerül az újságárusokhoz, a többivel a cég adatbázisában szereplő partnereiket céloznák meg. A főszerkesztőtől megtudtuk, hogy siker esetén a kiadó hasonló magazinokat indítana a kelet-európai térség más országaiban is.

A kiadó a cikkeket ügynökségeken keresztül szerzi meg, és jogdíjat fizet értük, tudtuk meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.