Mária
-6 °C
-2 °C

Változás a regisztrációs adóban

2004.03.17. 02:01
Az Országgyűlés kedden megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosítására benyújtott indítványhoz érkezett költségvetési bizottsági módosító javaslatot. Az új és a használt autók terhei egyaránt növekednek.
Az eredetileg négypárti, majd az ellenzék távolmaradása miatt kétpártivá szűkült javaslat a tavaly elfogadott háromsávos regisztrációs adórendszert nyolcra szélesítené ki gépkocsi-kategóriák szerint, továbbá különbséget tenne a tételes adómértéket illetően használt és új személygépkocsi között.

Ezt a különbségtételt a kormány által is támogatott módosító indítvány azonban megszüntetné, és a rosszabb környezetvédelmi besorolású járművek adóját jelentősebb mértékben emelné.

A módosítás nem látta szükségét az autó valós értéke szerinti kompenzáció bevezetésének. A használtautó importőröket összefogó Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete (MGOE) korábban arra emlékeztetett, hogy az unióban érvényes szabályok szerint az EU-n belülről hozott használt autókra a belföldi autókhoz képest nem vethető ki diszkriminatív mértékű adó.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.