Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Máris eladják a Ferihegyi repülőteret?

2006.09.14. 09:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Már csak egy céggel tárgyalnak a Ferihegyi repülőtér megvásárlásáról, az ügylet a hónap végén lezárul, értesült a Magyar Hírlap. A Budapest Airport médiaspekulációnak nevezte a hírt, és nem kommentálja azt.

A Magyar Hírlap információi szerint a német Hochtief építőipari óriás az egyetlen cég, amellyel komolyra fordultak a tárgyalások a Budapest Airport átvételére. A konzultációk valószínűleg a hónap végéig lezárulnak.

A Budapest Airportot tavaly év végén privatizálták rekord áron, akkor a brit BAA vette meg 464 milliárd forintért. Újbóli eladásának híre akkor röppent fel, amikor a spanyol Ferrovial nyáron megvette a BAA-t. A spanyolok már akkor jelezték, hogy elsősorban a londoni Heathrow fejlesztésére koncentrálnának.

Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az Index kérdésére médiaspekulációnak nevezte a híreket, és nem kommentálta azokat. A szóvivő két nappal ezelőtt szóról szóra ugyanezt mondta lapunknak, amikor a Népszabadság szellőztette meg a hírt.

A privatizációs szerződés alapján a repülőteret 2011-ig csak állami beleegyezéssel lehet továbbadni. A Pénzügyminisztériumban szerdán az MTI-nek azt mondták, hogy a tárcánál nem jártak befektetők azért lobbizni, hogy a miniszter engedélyezze a nemzetközi repülőtér 75 évre szóló üzemeltetési jogának továbbadását.

A repülőtérhez közei telket egy ír befektető vásárolná meg a Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe tartozó KNB-Fuente cégtől a napilap információi szerint. A szerződést állítólag már alá is írták, és a vételárelőleget is kifizették. Ez az ügylet is lezárulhat néhány héten belül.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.