Piroska
-12 °C
-2 °C

Beolvad a Ringier-be a Magyar Hírlap

2003.11.07. 09:00
Hivatalosan a kiadói háttér erősítése és az erőforrások jobb kihasználása indokolja, hogy a Magyar Hírlap (MH) Rt. egyesül a Ringier Kiadó (RH) Kft.-vel - tudta meg a Napi Gazdaság Czövek Hajnalkától, az MH lapigazgatójától.
A svájci Ringier AG százszázalékos tulajdonában lévő RH mellé 2001 végén került az MH, amely a Magyar Hírlap mellett a nyereséges Mai Nap bulvárlap kiadója is volt. Míg ez utóbbit a Blikkbe olvasztották, a Magyar Hírlap tartalmi és szervezeti korszerűsítését több ütemben valósították meg.

Veszteség

Ám úgy tűnik, a két év csak a veszteségek mérséklésére volt elegendő, hiszen - cégbírósági forrás szerint - az egyesülést a felek a versenyképesség és a nyereségesség növelésével, a költségek csökkentésével is indokolták. Az elmúlt két évben a kiadó által finanszírozott veszteség mintegy 65 százalékkal csökkent, s 2005-re nyereséges működéssel lehet számolni.

Az idén májustól újabb lapkorszerűsítésen átesett Magyar Hírlap az időközben történt 32 százalékos áremelés ellenére stabilan tartja napi 35-37 ezres eladott példányszámát, ami nemcsak a korábbi olvasótábor lojalitását tükrözi, hanem azt is, hogy újabb rendszeres vevőket, előfizetőket is nyertek - tette hozzá a lapigazgató. A veszteségcsökkenéshez valószínűleg hozzájárult az is, hogy az elmúlt évben több sikeres kiadványt jelentett meg az MH.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.