Piroska
-12 °C
-2 °C

Hétfő éjfélig kell postára adni az adóbevallásokat

2004.03.22. 16:22
A postákon megerősített szolgálattal várják az óriási rohamot az utolsó napon. A Nyugati Pályaudvar melletti posta éjfélig tart nyitva.
Hétfőn estig, azaz március 22-ig kell a személyi jövedelemadó bevallásokat postára adni, ahol a korábbi évekhez hasonlóan óriási sorokra lehet számítani. Az idén a megszokottal ellentétben nem huszadika volt a leadási határidő, mivel az szombatra esett, ezért aztán két nappal több jutott a papírok kitöltésre. A bevallásokat az APEH-igazgatóságokon is le lehet adni. Az adóhivatal tájékoztatása szerint a leadási határidő utolsó napján az APEH központi ügyfélszolgálatai este 18 óráig lesznek nyitva.

Megerősített szolgálat

Mint azt kérdésünkre a Magyar Postánál elmondták, a postafiókok nyitvatartása nem tér el a megszokottól, de megerősített szolgálat mellett több alkalmazott és helyenként külön e célra fenntartott részek várják az ügyfeleket, hogy az utolsó napon térítésmentesen feladhassák küldeményeiket az adóhivatalnak.

Kivételt a 62-es, azaz a Nyugati-pályaudvarnál található posta jelent, ahol - a budapesti Hős utca és Hungária körút kereszteződésében található Mol-töltőállomáson elhelyezett postaládához hasonlóan - éjfélig lehet leadni a bevallásokat.

Az APEH az idén mintegy 2,4 millió szja-bevallási csomagot postázott ki, százezerrel kevesebbet, mint tavaly. Az adóhivatal március 12-i adati szerint eddig összesen egymillió darab bevallást érkezett be, ami hasonló eredmény, mint a tavalyi.

Az ügylet internetes intézésének aránya jelentősen növekedett, hiszen míg 2002-ben a bevallások 11,5 százaléka, 2003-ban 24,2 százaléka, addig az idén közel negyven százaléka érkezett be elektronikus úton.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.