Natália
-3 °C
7 °C

Élelmiszerként árult takarmány a hipermarketekben?

2005.02.04. 08:23
A Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója szerint a hipermarketeknek sokszor az olcsóság az első, és nem foglalkoznak a minőséggel, ráadásul a beszállítókat is zsarolják.
Az élelmiszer-érdekképviseletek szerint a hazai nagy hipermarket-láncok törvénysértő módon járnak el, hogy becsalogassák az olcsó, de az érdekképviseletek szerint kétes, nem egyszer állati takarmány minőségű termékeikkel a vásárlókat. A Magyar Rádiónak Mártonffi Béla, a Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója nyilatkozott.

Nem felel meg

Az a magatartás, amit tapasztalunk az utóbbi időben a magyar áruházláncoknál, tisztelet a kivételnek, nem felel meg annak a piaci rendtartásnak, amely az Unióban honos, sőt, a magyarországi érdekek ellen van – mondta Mártonffi Béla, a Zöldség-Gyümöcs Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Az igazgató elmondta: arról van szó, hogy sokszor szinte állati takarmánynak alkalmazható vagy eladható termék jelenik meg a pulton. Ez tisztességtelen piaci magatartás, az extraprofitra való mindenáron törekvés, amellyel egy csomó szabályt szegnek meg az áruházláncok.

A tavalyi évben mi egyébként háromszor jelentettük fel ez ügyben az áruházláncokat - mondta Mártonffi, aki hozzátette: a hipermarketek sokszor megzsarolják a beszállítókat: ha fel mernek lépni, vagy feljelentik az áruházakat, akkor egyszerűen nem rendelnek tőlük árut.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.