Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Legyen ön a pénzügyminiszter!

2004.01.15. 12:43
Csütörtökön déli 12 órától él a Pénzügyminisztérium ingyenesen hívható telefonszáma, amelyen az állampolgárok elmondhatják ötleteiket, elgondolásaikat a költségvetési kiadáscsökkentéssel kapcsolatban - tudta meg az Index a tárcától.
"Az állam 120 milliárdos takarékossági csomagja egy havi százezres költségvetésű háztartásnál ezer forintnak felel meg" - válaszolt Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminszter a szerdai Napkelte műsorában arra a kérdésre, hogy honnan vonják el az összeget. Ennél több konkrétumot nem tudott mondani.

Nincs elképzelés

Úgy tűnik azonban sem a kormánynak, sem a pénzügyi tárcának sincs elképzelése arról, honnan kellene elvonni a bejelentett 120 milliárd forintot. Február végéig dolgozza ki a kijelölt pénzügyminiszter a megtakarítás részleteit - jelentette be a kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően. Azt azonban sietett leszögezni, hogy a kiadáscsökkentés nem érinti a fejlesztéseket, beruházásokat, és nem jelenti az adók emelését sem.

Draskovics külön-külön folytat majd megbeszélést a tárcák vezetőivel a részletekről.

A lakosság segítségét kérik

A kijelölt miniszter a lakosság segítségét is várja a kérdésben. Csütörtök 12 órától él az a vonal, melyen bárki elmondhatja, szerinte honnan kellene elvonni a 120 milliárd forintot. A zöldszám több hétig él majd, és az első időben túlterheltségre számítanak a tárcánál - tudta meg az Index. Megpróbáltuk felhívni a zöldszámot, de 13 órára már "tele lett az infobox", így már nem tudják rögzíteni az üzeneteket.

A telefon mellett fórumot is nyitottak ugyanebben a témában, és e-mailen is el lehet küldeni a javaslatokat. A tárca közleménye szerint az itt elhangzott ötleteket is figyelembe veszik.

A kijelölt pénzügyminiszter keddi bemutatkozó beszédében beszélt arról, hogy 155 milliárd forinttal faragják vissza az idei költségvetést, ami a GDP 0,8 százalékát jelenti. Hamar kiderült, hogy ebből 35 milliárdot már megtakarított a kabinet decemberben (ekkor kurtították meg a kedvezményes lakáshitelek feltételeit), így 120 milliárdot kell még találni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!