A főváros XIX. kerületében hurkát és kolbászt készítő illegális húsüzemre bukkantak, adta hírül az RTL Klub. A szakemberek a rendőrökkel együtt jutottak be a földszintes házikó udvarára, ahol a termékeket készítették. Összesen 722 kilogramm húskészítményt foglaltak le. A tulajdonos azt állította, hogy a húst nem kereskedelmi célból, hanem, saját fogyasztásra készítette.
„Részben még fel nem dolgozott alapanyagok, részben pedig késztermék: hurka, kolbász. Ezek veszélyesek lehetnek, mert a hurkakészítmények hőkezelt készítmények, és ha nem megfelelő hőkezelésben részesítik, akkor megbetegedést okozhat” – mondta a csatornának Hajós Ádám fővárosi főállatorvos.
Az ellenőrök a Pest megyei Váchartyánon egy illegális üzemen ütöttek rajta, ahol babapiskótát készítettek. A híradóban elhangzott, hogy a szakemberek a higiénés állapotokat kritikán alulinak mondták. A terméket kizárólag az Auchan áruházlánc értékesítette, de miután figyelmeztették őket, minden üzletből lekerült a polcokról.