Mária
-7 °C
3 °C

Gyurcsány: Az történik, amit a kormány tervezett

2006.10.26. 16:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Az októberi adóbevételek várhatóan csekély mértékben ugyan, de meghaladják a kormány által tervezett szintet - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön a Joint Venture Szövetség megalakításának 20. évfordulóján tartott közgyűlésen.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint hosszú hónapok óta először a magyar költségvetésben a bevételi és kiadási oldalon az történik, amit a kormány tervezett. A miniszterelnök emlékeztetett: külföldi és hazai gazdaságelemzők nem vitatják, "hogy a következő évekre tervezett költségvetési pályát el fogjuk érni". Hozzátette: az elemzők szerint az idei és a jövő évi államháztartási hiány a tervezettnél kisebb is lehet.

A kormányfő három plusz egy pontban foglalta össze a legfontosabb teendőket. Eszerint egyensúlyba kell hozni az államháztartást, át kell alakítani az állam működését, fejlesztéseket és beruházásokat kell végrehajtani, valamint át kell alakítani a közéleti kultúrát. A közéleti kultúra átalakításával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "hosszú küzdelem lesz". De szükség van az együttműködésre, a párbeszédre.

A következő hónapok feladatai között említette az egészségügyi reformon belül az intézményrendszer és a biztosítási oldal átalakítását és a szükséges fejlesztések elindítását. Hozzátette: a szükséges döntéseket még ebben az évben meghozzák, így jövőre az átfogó bevezetés elindulhat.

A jövő év elején az államigazgatásban elindul a kompetencia alapú besorolás, a teljesítményarányos bérezés, az intézményi infrastruktúra integrációja, a költségvetési intézmények radikális csökkentése. A kormányfő közölte: a jövő évben az államigazgatásban 20 százalékos létszámcsökkentés várható.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.