Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Idén is a Mol a legnagyobb vállalat

2003.06.27. 09:27
Megtartotta vezető helyét a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Rt. a Figyelő gazdasági hetilapban közzétett Dun & Bradstreet vállalati TOP 100-as listán. A Molt továbbra is az Audi Hungária Kft. követi, viszont a harmadik helyre a Philips Magyarország Kft. helyett a Flextronics Kft. került.
A tíz legnagyobb vállalat köréből idén kikerült - a 11. helyre szorult vissza - a Metro Holding Kft., a helyét a Tesco Rt. vette át. Egyébként a százas listára a kiskereskedők közül jellemzően a hipermarketláncok kerültek fel, így a 31. az Auchan Kft., a 35. a Spar Kft. lett (a cégnek hipermarketje is van, de fő profilja a szupermarketek működtetése), a 48. helyet pedig a Magyar Hipermarket Kft., a Cora-lánc működtetője szerezte meg.

Eredmény alapján a Matáv vezet

Adózott eredményét tekintve idén két távközlési cég került a dobogóra, a Matáv Rt. és a Westel Rt. az Audit fogja közre. Üzemi eredményben idén a Matáv (122,2 milliárd forint) és a Westel (62,15 milliárd forint) verhetetlen volt, de harmadikként ide is beverekedte magát az Audi (58,8 milliárd forint).

Feljöttek a sörgyárak

A százas lista utolsó öt helye olyan cégeké lett, amelyek tavaly nem szerepeltek rajta. Így 95.-ként a Borsodi Rt. 37,5 milliárdos forgalmával, utána a Dreher Rt. 35,7 milliárddal, 35,2-del a Robert Bosch Kft., majd néhány milliós eltéréssel a Danubius Szálloda Rt. Utolsó előtti lett az LG Electronics Kft. 35,1 milliárddal és végül utolsóként a Vivendi Tecom Rt. kapott helyet 34,9 milliárd forintos forgalmával.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.