Orsolya
7 °C
10 °C

Ismét veszteséges a Tv 2

2003.05.07. 09:24
A 24 százalékos árbevétel-növekedés ellenére a Tv 2 300 millió forint üzemi veszteséget ért el 2003 első negyedévében. A társaság szerint az első három hónap bevételi adatai bizonyítják a Tv 2 pénzügyi stabilitását.
A Tv 2 nettó árbevétele 12,2 millió euróról 15,1 millióra, azaz 3,68 milliárd forintra nőtt az idei év első három hónapjában, a kereskedelmi csatorna továbbra is veszteséges - derül ki a televíziót tulajdonló SBS Broadcasting SA gyorsjelentéséből.

A 24 százalékos árbevétel-növekedéssel párhuzamosan a Tv 2 1,2 millió euró, azaz közel 300 millió forint üzemi veszteséget ért el 2003 első negyedévében, miközben az üzemi költségek 0,5 millió euróval emelkedtek. A társaság a Világgazdaság megkeresésére csak annyit közölt: a televízió 2003 első negyedéves bevételi adatai bizonyítják a Tv 2 pénzügyi stabilitását.

Az év egészében nyereségre számítanak

A Tv 2 nettó eredményét azonban vélhetően ronthatja a csatorna maga előtt görgetett hitelállománya. Igaz, korábbi tájékoztatásuk szerint csökkent a hitelállomány. A vállalat azonban nem titkolja, hogy újabb kölcsönnel is élne, noha cáfolják, hogy az MTM-SBS Rt.-nek fizetési gondjai lennének. Mint mondják: a televízió a 2002-es évet nyereséggel zárta és minden jel arra mutat, hogy terveikkel összhangban mindez 2003-ban is így alakul. Az MTM-SBS azt sem titkolja, hogy szívesen értékesítené a társaság tulajdonrészének legfeljebb 25 százalékát.

Az SBS sikeresnek tartja az első negyedévet

A tulajdonos SBS is egyértelmű sikerként értékeli az év első három hónapját. A vállalat árbevétele 8 százalékos növekedéssel elérte a 115,6 millió eurót. Marcus Tellenbach, az SBS Broadcasting vezérigazgatója elmondta: a társaság helyzete folyamatosan erősödik, az eredmények arra utalnak, hogy a csatornáik egyre hatékonyabbak.

Az SBS-nek Magyarországon kívül öt európai országban van televíziós érdekeltsége. A társaság tulajdonába tartozik a norvég TV Norge, a svéd Kanal 5, a dán TV Danmark1 és 2, a belga VT4, valamint a holland SBS6, Net5 és V8.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!