Orsolya
7 °C
10 °C

Drágult a Váci utca

2003.11.18. 12:08
A világ vásárlóutcáinak bérleti díjait összehasonlító tanulmány toplistáján a Váci utca a harmincegyedikről a huszonkilencedik helyre lépett előre. A New York-i Fifth Avenue vezet.
A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó európai leányvállalatának listáján a Fifth Avenue-t a Champs Elysées, illetve a hongkongi Causeway Bay követi. Manhattanban idén 7967 euró volt egy négyzetméter átlagos éves díja, Párizsban 6287, Hongkongban 4687. Negyedik a londoni Oxford Street (4405 euró), ötödik a sydneyi Pitt Street Mall (2903), hatodik a szöuli Kangnam Station (2646), hetedik az athéni Ermou (2640), nyolcadik a moszkvai Manyezsnaja tér (2612), kilencedik a müncheni Kaufingerstrasse (2580), tizedik a dublini Grafton Street (2304).

A Cushman & Wakefield Healey & Baker "Main Streets Across the World" című tanulmánya negyvenöt ország 226 helyszínét vizsgálja, a toplistán minden ország legdrágább helye szerepel. A legnagyobbat (hét helyet) Madrid és Prága lépett előre a listán. Madrid idén a tizenhatodik, Prága a tizennyolcadik.

Itt ezer euró

A Váci utcai bérleti díjak alakulásáról John McKie, a budapesti C&W/H&B iroda kiskereskedelmi részlegének vezetője a portfolio.hu-nak elmondta: "Továbbra is jelentős a kereslet jó minőségű Váci utcai üzletek iránt, ám az utóbbi egy évben az üzletkötések száma csekély volt. Amint újabb helyiségek kerülnek a piacra -mint például a Vörösmarty téri mintegy 6,000 négyzetméternyi üzlethelyiség az ING fejlesztésében- több üzletkötés várható, és a bérleti díjak emelkedésére is lehet számítani." A felmérés szerint a Váci utcában 1044 euró egy négyzetméter egy évre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!