Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

A Vegyépszer szerint jogszerű volt a részvényügylet

2002.05.24. 16:42
Teljesen jogszerű volt, hogy a Vegyépszer Rt. két héttel ezelőtt visszavásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tulajdonában lévő aranyrészvényt, amelyet a bank kért garanciaként még 1999-ben az rt. 1 milliárd forintos kötvénykibocsátásakor - nyilatkozta Tímár Gyula, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.
Tímár Gyula elmondta, a Vegyépszer Rt. és a MFB által 1999 évben megkötött szerződés értelmében a részvénytársaság a bank garanciavállalása mellett 1 milliárd forint értékben kötvényt bocsátott ki, melynek egyik biztosítéka volt az MFB nevére kibocsátott, 100000 forint névértékű szavazatelsőbbségi, aranyrészvény.

Teljesítették a szerződést, visszavásárolták az aranyrészvényt

A részvénytársaság 2001. év végén tárgyalásokat kezdett az MFB-vel a kötvények visszavásárlására, illetve bevonására. A tárgyalások eredményeképpen május elején a kötvényeket visszavásárolták, illetve bevonták.

Az 1999-ben megkötött szerződést a Vegyépszer Rt. maradéktalanul teljesítette, így annak megfelelően a részvénytársaság névértéken, vagyis 100 ezer forintért, az aranyrészvényt visszavásárolta - mondja a vezérigazgató.

Tímár Gyula szerint Csillag István, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium leendő minisztere nem rendelkezett elégséges információkkal, amikor azt mondta: "meg kell vizsgálni azt, hogy a Vegyépszer hitelbiztosítéka a bank portfóliójában milyen értéken szerepelt, s amennyiben onnan kikerül, az nem okoz-e vagyonvesztést, tartalékolási kötelezettséget".

A vezérigazgató szerint a kötvénykibocsátással kapcsolatos MFB garancianyújtásnak semmi köze nem volt egy tőkeügylethez, mivel az 1999-ben még a forráshiányos Vegyépszer pénzügyi gondjait orvosolta.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.