Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Tovább csökkentenék a vállalkozások terheit

2003.10.02. 09:21
Újabb társaságiadó-csökkentést hozhat 2005-től az a kormányhatározat-tervezet, mely a gazdasági versenyképesség javítására fogalmaz meg javaslatokat.
Az immáron második versenyképességi csomag - az elsőt szeptember elején jelentette be a kormány - már a 2005-ös költségvetési évre tervez. Ennek részét képezi a helyi iparűzési adó konstrukciójának és mértékének átalakítására vonatkozó javaslat is: a pénzügyminiszternek a vállalati szektor képviselőit is be kell vonnia a részletek kidolgozásába.

Tovább csökkenő társasági adó

h i r d e t é s
A társasági adó jelenleg 18 százalékos kulcsa januártól 16-ra csökken, de a közigazgatási államtitkári értekezleten már megtárgyalt és elfogadott második versenyképességi csomag további, és előre meghirdetett ütemű mérséklést irányoz elő, legkorábban a 2005-ös adóévtől. A szakminisztereknek ki kell dolgozniuk a munkaerő foglalkoztatását és képzését terhelő adók és járulékok rendszerének átalakítását és a mértékek csökkentését is. Emellett a Miniszterelnöki Hivatalban készült dokumentum feladatba adja a pályázatok adminisztrációs eljárásainak egyszerűsítése érdekében a pályázati dokumentumok egységesítését, az elbíráláshoz szükséges kritériumok számának minimumra csökkentését, valamint egy bizalmi elv alapján működő, hatékony szankciórendszer kidolgozását, legkésőbb a 2004. évre szóló pályázatok kiírásának időpontjáig.

Legkésőbb december 31-ig kell kialakítani az egyablakos támogatásközvetítési rendszer bevezetéséhez szükséges szervezeti kereteket. A határozat feladatba adná a Teáor felülvizsgálatát és összevetését a szolgáltatások jegyzékével, mindezt a cégbírósági eljárások rövidebbé és hatékonyabbá tétele érdekében. Új konstrukciók megjelenésére lehet számítani a gyakorlati képzés támogatási formái között is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.