Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Nem gyengítik az eurót a csatlakozó országok

2002.06.19. 11:40
Kapcsolódó cikkek (1)
Az EU leendő közép- és kelet-európai tagállamainak eurózónához történő későbbi csatlakozása nem fogja gyengíteni a közös európai valuta helyzetét - jelentette ki Ernst Welteke, a német központi bank elnöke Budapesten tartott előadásában.
Az előadást követő kérdésekre válaszolva a Bundesbank elnöke elmondta: a várhatóan 2004-ben az EU-hoz csatlakozó tagjelölt országok a valutauniós tagság kritériumainak teljesítését követően legkorábban 2006-ban vagy 2007-ben vezethetik be az eurót.

Welteke kijelentette: nem hiszi, hogy a leendő uniós tagországok eurózónához történő csatlakozása gyengíteni fogja a közös európai valuta helyzetét, árfolyamát.

A bankelnök az előadás üde színfoltjaként beismerte: a németek többségéhez hasonlóan ő is legtöbbször még a megszűnt nemzeti valutában számol, amiben részben az euró és a márka közötti egyszerű átváltási arány (1 euró = kb. 2 márka) is szerepet játszik.

Az előadásra az Európai Tanulmányok Alapítvány havi rendezvénysorozatának keretében került sor, amely az EU-tagságra való magyar felkészülés aktuális kérdéseit tekinti át. Az előadás anyaga az alapítvány folyóirata, az Európa 2002 júliusi számában lesz olvasható.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!