Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Májusban indulhat a magyar fapados

2003.11.03. 09:03
Értesülések szerint május elsején akarja elindítani első járatát Váradi József volt Malév-vezér szeptemberben alapított, Wizz Air névre hallgató fapados légitársasága. A londoni bejegyzésű, budapesti és katowicei telephellyel bíró cég most tőkéstársakat keres.
Várhatóan a londoni Stansted repülőtéren akarja kiépíteni bázisát Váradi József volt Malév-vezérigazgató szeptemberben alapított "filléres" légitársasága, a Wizz Air. A stanstedi bázis megszerzéséhez komoly tőkére lesz szüksége. A PRWeek jól értesült forrásokra hivatkozva azt írja: Váradinak több komoly támogatója is akad.

A reptér is olcsó

A stanstedi repülőtér rendkívül népszerű lett az új, filléres légitársaságok között azóta, hogy az első fecske, az ír Ryanair, illetve a jelenleg legnagyobb diszkontcég, az angol Easyjet ezt választotta európai terjeszkedése célpontjául. A szlovák Sky Europe szintén ebbe a légikikötőbe viszi utasait Budapestről november közepétől. Ezek a cégek a többi londoni repülőtérhez képest 30-40 százalékkal olcsóbban vehetik igénybe az ottani szolgáltatásokat, s ez jelentős előny a hagyományos légitársaságokkal szemben.

Megszűnő korlátozások

A Wizz Air feltehetően azért szándékozik május elsején elindítani járatait, mert ekkor lép be hazánk az Európai Unióba. Ezen a napon megszűnnek a légiforgalmi korlátozások, amelyek jelenleg még engedélyekhez kötik légi járatok üzemeltetését itthonról. Uniós tagként bármely, a technikai és tőkekövetelményeknek amúgy megfelelő uniós légitársaság indíthat járatokat Magyarországról és Magyarországra. A magyar légitársaságok pedig ugyancsak szabadon fuvarozhatnak majd az uniós célpontok között.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.