Natália
-3 °C
7 °C

Felszámolják a Zalahúst

2005.04.05. 17:13
A Zala Megyei Bíróság helyt adva a kérelmezők igényének, jogerős végzést hozott a Zalahús Rt.-nél indítandó felszámolási eljárásról.
Hatvan napot meghaladó, 2,7 millió forint összegű kintlévősége miatt a Zalahússal szembeni felszámolásra vonatkozó kérelmet adott be egy kft az elmúlt héten a megyei bírósághoz, de számos magánszemély is hasonló beadvánnyal élt. "Megalapozott volt a kérelem, s mivel a cég részéről nem történt fellebezés, a bíróság kedden jogerős végzést adott ki a felszámolási eljárás elindítására. Felszámoló biztosnak a budapesti Vectigalis Rt.-t jelölték ki" - tájékoztatott Beznicza Árpád a bíróság szóvivője. Hozzátette: emellett mintegy 20 dolgozó indított munkaügyi pert a Zalahús ellen bérkifizetések, valamint a rendkívüli felmondásokhoz kötődő járandóságok elmaradása miatt.

Fekete László, a tulajdonosváltást egy hete kimondó közgyűlésen kinevezett vezérigazgató a felszámolás hírére úgy reagált: ezzel háromhetes szélmalomharcuk ért véget. Beszámolt arról, hogy részlegesen újraindították a termelést, ismét kezdtek piacokat találni, de a banki hitelek átütemezése, a beszállító hitelezőkkel való megegyezés és az elmaradt bérek kifizetéséhez szükséges pénzügyi alap megteremtése nem sikerült.

Hiába akarták talpraállítani a céget

A vezérigazgató elmondta: a vállalat tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteségéhez és több mint 2 milliárdos adósságállományához még egy "végső lökés" érkezett, amikor a legutóbbi adóbevallás után az APEH inkasszót nyújtott be. Alig két hét alatt csaknem 200-an távoztak rendkívüli felmondással a cégtől, így április 1-jén 360 fősre apadt a dolgozói létszám. "Az ő sorsuk és a vállalaté is most már a felszámoló biztos kezében van. Talpra akartuk állítani a Zalahúst, de ehhez már túl sok volt az akadály és túl kevés az idő" - fogalmazott Fekete László.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!