Miklós
-7 °C
2 °C

Magához tér az amerikai tőzsde

2001.10.11. 23:23
Két meghatározó amerikai tőzsdeindex, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq és a Standard & Poor's 500 egy hónappal a terrortámadások után ismét elérte, illetve meg is haladta a szeptember 10-i értéket.
A Nasdaq csütörtökön 4,62 százalékot emelkedett, és 1701 ponton zárt (a szeptember 10-i értéke 1695 pont volt), a Standard & Poor pedig 16 pontos (1,52 százalékos) emelkedés után 1097 ponton zárt (a terrortámadás előtti napon 1092 ponton állt).

A harmadik jelentős tőzsdeindex, a Dow is jelentős, 1,84 százalékos emelkedést mutatott, de egyelőre nem érte el a merényletek előtti értékét. A technológiai papírok közül jelentősen erősödött a Yahoo!, annak ellenére, hogy a cég nemrég bejelentette: harmadik negyedéve veszteséges volt, és jövőre újabb költségcsökkentésre, elbocsátásokra készül. (Bővebben a Yahoo! helyzetéről>>)

A nap nagy nyertesei között volt a nagy sávszélességű hálózati eszközöket gyártó Redback Networks, az online kereskedő E-Trade (a részvény köze húsz százalékot erősödve 78,85 dolláron zárt) , és a mobilkommunikációval és szoftverfejlesztéssel foglalkozó (például az Eudora mailprogramot jegyző) Qualcomm, amely közel tíz százaléknyit erősödött.

A hagyományos iparágak óriásai közül a General Electric szerepelt jól, miután hozta az elemzők által várt enyhe profitnövekedést.

Az elemzők szerint úgy látszik, az amerikai részvénypiacok kiheverték a a terrortámadások okozta sokkot, és a kormányzati intézkedések is meghozták az eredményt, legalábbis a befektetők bizalma valamelyest visszatért.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!