Csak pénzért pisilhetnénk a Ryanair gépein

2009.02.27. 16:31
A költségeit minden lehetséges eszközzel csökkenteni akaró Ryanair arra készül, hogy fizetőssé tegye a repülőgépek mosdóit. Döntés még nincs, ha bevezetik a rendszert, 1 fontba (340 forintba) kerül majd a mosdók használata.

Az ír Ryanair légitársaság azt fontolgatja, hogy ezentúl pénzt kérne a fedélzeti mosdó használatáért is. A legnagyobb európai fapados légitársaság vezérigazgatója pénteken a BBC-nek azt mondta, hogy a mosdók ajtajára pénzbedobókat szerelnének. A használati díj egy font lenne.

Michael O'Leary szerint a fizetős megoldás nem okozna kellemetlenséget az utasoknak, mert szerinte "nem valószínű, hogy van olyan utas, aki egy fontnál kevesebb készpénzzel száll repülőre". O’Leary azt állítja, hogy a mosdó-díj hozzájárulhat a repülés költségeinek, és így a jegyek árának csökkentéséhez.

Ugyanakkor a cég szóvivője közölte, hogy egyelőre nem született döntés a kérdésben. A Ryanair igyekszik minden lehetséges eszközzel csökkenteni költségeit. A cégnél néhány nappal ezelőtt azt közölték, hogy az év végéig valamennyi repülőtéren felszámolják a jegykezelő pultokat, az utazókat online-bejelentkezésre késztetik.