Megint csődbe ment három amerikai bank

2009.08.29. 13:11 Módosítva: 2009.08.29. 13:12

Újabb három bankot zártak be pénteken Amerikában, 84-re növelve a válság idei pénzintézeti áldozatainak számát. A legnagyobb eheti csőd a califi Affinity Banké volt közel egymilliárd dolláros eszköz- és 922 millió dolláros betétállománnyal, tíz bankfiókkal.

Az Affinity Bank fiókjait nem kell végleg bezárni, hiszen átveszi működtetésüket a San Diego-ban székelő Pacific Western Bank - jelentette a szövetségi betétbiztosító, az FDIC. A csődbe ment bank veszteségein az FDIC és a Pacific Western Bank közösen osztozik, az FDIC-nek mintegy 254 millió dollárjába kerül az ügy.

Szintén pénteken jelentették be, hogy bezárják a baltimore-i Bradford Bankot és a minnesotai Mainstreet Bankot is. Előbbi csődje a második bankcsőd Maryland államban, a pénzintézet 452 millió dolláros eszköz- és 383 millió dollárnyi betétállománnyal rendelkezett június végén. A bank betéteit a New York-i Manufacturers and Traders Trust Comany átveszi ugyan, az FDIC-nek így is 97 millió dollárt ki kell fizetnie.

A Mainstreet Bank 459 millió dolláros eszköz- és 434 milliós betétállományát jórészt a Stillwater bank veszi át, az FDIC-nek 95 millió dollárjába kerül a csőd.