Nem tetszik Pozsonynak a Demján-kaszinó

2010.07.16. 07:39

Az új szlovák kormány nem támogatja a Pozsony határában (Horvátjárfalu és Ligetfalu területén) épülő Metropolis kaszinónegyedet, amely miatt a Fico-kormány a beruházó számára kedvezve még törvényt is módosított.

Ez utóbbi szerint minél nagyobb egy kaszinó, annál kevesebbet fizet az államkasszába. Ivan Miklos pénzügyminiszter igazságtalannak tartja az előző kormány döntését, épp ezért szeretnék visszaállítani a korábbi szabályokat. "Rossznak, sőt abszurdnak tartom, hogy a legnagyobbak fizessenek be az államkasszába a legkevesebbet" - mondta Miklos.

Daniel Lipsic belügyminiszter szerint, aki a Metropolis tervét "őrült" ötletnek tartja, az előző kormány a törvénymódosításnál kizárólag a vállalkozói lobbi érdekeit tartotta szem előtt. Simon Zsolt (Híd) agrárminiszter is kijelentette: "Nem támogatjuk az óriáskaszinó megépítését olyan formában, ahogyan azt az előző kormány próbálta törvénykezési úton is előkészíteni."

Zászlós Gábor, a tervezett beruházást kivitelező TriGranit szlovákiai képviselője egyelőre elzárkózott a Radicová-kormány állásfoglalásának kommentálásától. A beruházás ellen korábban már Pozsony önkormányzata is tiltakozott, a kormánykoalíciós kereszténydemokrata KDH pedig egyenesen aláírásgyűjtést szervezett ellene.