Hatalmas tumultus Horvátországban

2010.07.24. 14:22
Az előszezonban még visszaesés volt a vendégek számában, de a július nagyon jó mutatókkal indult Horvátországban. Szombaton délre óriási dugók alakultak ki az Adriai-tenger és a határállomások közötti sztrádákon.

Szlovéniából az első hat hónapban 6 százalékkal - júniusban 13 százalékkal - többen érkeztek Horvátországba, de 20 százalékkal nőtt az orosz és a kínai, valamint 41 százalékkal az ukrán turisták száma.

Damir Bajs turisztikai miniszter közlése szerint július első három hétvégéjén - a tavalyihoz képest - 450 ezerrel több vendég érkezett Horvátországba.

Szombaton délre óriási dugók alakultak ki az Adriai-tenger és a határállomások közötti sztrádákon. Az Isztriai-félszigeten az autópályán a Szlovénia felé hazatérők 15 kilométeres sorban araszoltak, az Ucka-alagút irányába pedig 4-5 kilométeres autósor torlódott fel.

Azoknak, akik a Krk-szigetre igyekeztek, 6 kilométer hosszú sorban kellett várakozniuk a fizetős híd előtt. Ugyancsak a nyaralásból hazatérőket érintette, hogy a Zágráb előtti fizetőkapunál, Luckonál 6-8 kilométer hosszú kocsisor várakozott.