Ausztrál feketelistára került a Tiger Airways

2011.07.02. 11:33

Az ausztrál légügyi hatóság (CASA) komoly biztonsági aggályok miatt leállíttatta a szingapúri Tiger Airways ausztráliai belföldi járatait, írja a Reuters.

A Tiger Airways Australia tíz Airbus A320-asa egy hétig nem szállíthat utast Ausztráliában, mert a márciusban felmerült problémákra nem adtak kielégítő válaszokat.

Nem repülhetnek (Fotó: William West)
Nem repülhetnek (Fotó: William West)

A CASA szombati közleménye szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a szingapúri légitársaság "komoly és közvetlen kockázatot" jelent a repülésbiztonságra. Peter Gibson szóvivő hozzátette, nem volt még példa arra, hogy egy teljes flottát korlátoztak volna a kontinensen. A CASA elvárja, hogy a Tiger Airways fejlessze pilótái képességeit, javítsa kommunikációs gyakorlatát, és képzettebb munkaerőt alkalmazzon a kulcsfontosságú posztokon.

A hatóság nem részletezte, hogy milyen kifogások merültek fel az Airbusokkal kapcsolatban, mindazonáltal úgy tudni, hogy az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal két esetet is vizsgál, amikor a cég gépei az előírt minimális magasság alatt közelítettek meg ausztrál reptereket.

Melbourne-ben vesztegelnek (Fotó: William West)
Melbourne-ben vesztegelnek (Fotó: William West)

A fapados Tiger Airways Australia minden érintett utasát kárpótolja - több tízezer emberről lehet szó -, és azt is közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal.