Kivonulhat az OMV Magyarországról

2011.10.03. 08:02

Az osztrák OMV azt fontolgatja, hogy eladja cseh, szlovák és magyar benzinkúthálózatát, s az így befolyt pénzből inkább a nyereségesebbnek ígérkező gázkitermelésre összpontosítana a cseh televízió hírcsatornája, a CT24 szerint. A csatorna birtokába jutott stratégiai koncepció alapján az OMV megválna 220 egységből álló cseh hálózatától, írja a Napi Gazdaság.

A koncepció szerint a régiós benzinkutak eladásából 2014-ig csaknem egymilliárd euró folyhat be. Az Európa 13 országában 4700 üzemanyagtöltő állomást működtető társaság stratégiája szerint Ausztriában, Németországban, Romániában és Törökországban maradnának biztosan. Komolyan mérlegelik azonban a távozást a cseh piacon kívül a szlovákról, a magyarról, a bolgárról, az olaszról és a bosnyákról.

Pillanatnyilag még egyetlen végleges döntés sem született a finomítás és az értékesítési hálózat esetleges eladásáról, ezért az OMV nem kommentál semmilyen vele kapcsolatos piaci spekulációt − áll a társaság által a szlovák TASR állami hírügynökségnek vasárnap eljuttatott közleményben.