Két gépet vesz a Malévtól a cseh Travel Service

2012.05.25. 09:12

Három személyszállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársaságoktól - közülük kettőt a Malévtől - a Travel Service cseh magán légitársaság. Mindhárom gép Boeing 737-700 típusú - írja a Mlaád Fronta Dnes című cseh napilap pénteken.

Az egyik gép,  amelyet eddig a brit Astraeus légitársaság üzemeltett, már néhány hete a Travel Service szolgálatában van. A másik két boeinget május végén veszi át a cseh légitársaság a Malévtől.

A Travel Service az idén három teljesen új Boeing 737-800 típusú gépet is beszerzett, s a gépek már használatban vannak - jegyzi meg a lap.

A Travel Service magán légitársaság, amely elsősorban charter járatokat üzemeltet s turistikai központokba repül. Az idei nyári turistaszezonban összesen 29 gépet fog üzemeltetni, s ezzel ami az gépek és az ülőhelyek számát illeti, a legnagyobb cseh légitársaság lesz.

A Ceské Aerolinie csak abban az esetben lenne nagyobb a Travel Servicenél, ha flottájába beszámítaná a Holidays Czech Airlines leányvállalatának a gépeit és kapacitását is. A Holidays Czech Airlines tevékenysége szintén elsősorban a charterjáratok üzemeltetésére összpontosul.