Zalán
6 °C
19 °C

Könyvelési botrány az Adeccónál

2004.01.12. 12:32
A világ legnagyobb munkaerő-közvetítője, az Adecco észak-amerikai részlegénél könyvelési problémák lehetőségére bukkant, így elhalasztja tavalyi mérlegének közzétételét.
Az Adecco - amely naponta 650 ezer potenciális munkavállalót küld olyan cégekhez, mint például a Renault vagy az IBM - észak-amerikai részlegénél a belső ellenőrzésben bukkant bajokra, más cégeinél pedig működési gondokat tárt fel.

A társaság február negyedikére tervezett 2003-ra vonatkozó éves jelentésének publikálásának elhalasztását rosszkedvűen fogadták a Parmalat pénzügyi botrányától amúgy is ideges befektetők: az Adecco-papírok jegyzése közel ötven százalékkal zuhant. A bejelentést sem a cég szóvivője, sem az Adecco könyvvizsgálója, az Ernst & Young nem kommentálta.

Elemzők megítélése szerint rendkívül rossz hír, ha egy cég elhalasztja az éves jelentés közzétételét, ilyen esetben ugyanis csakis súlyos problémákat tételezhetnek fel. A svájci bejegyzésű Adeco 2002-es forgalma 25,1 milliárd frankot tett ki, ennek húsz százalékát jegyzi az észak-amerikai részleg.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!