Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Újabb könyvelési botrány a szupermarketláncnál

2003.05.27. 12:48
A holland Ahold, amelyről tavaly derült ki, hogy profitját 880 millió dollárral túlbecsülte, újabb, közel harmincmilliós hibát talált könyvelésében.
A világ harmadik legnagyobb szupermarketláncának amerikai leányvállalatánál februárban bukkantak könyvelési hibákra. A 880 milliós profittúlbecslés mintegy 1 milliárd dollárnyi változtatást tesz szükségessé a cég US Foodservice leánycégének mérlegében. Cees Van der Hoeven, az Ahold vezérigazgatója és Michael Meurs pénzügyi igazgató a botrány hatására lemondott.

Ez is amerikai

A mostani hibát szintén az egyik amerikai leányvállalatnál, a Tops Markets-nél találták. A rossz könyvelés miatt a cég adózás előtti eredménye 29 millió dollárral lehet alacsonyabb az eredetileg jelzettnél.

Az Ahold azt is bejelentette, hogy az újabb hiba miatt nem tudja tartani a határidőt, azaz június 30-ig nem adja ki a javított könyveket. A vállalat forgalmának felét amerikai leányvállalatai (Tops Markets, Stop & Shop, Bruno's, US Foodservice) adják.

Bizonytalan befektetők

Henry de Ruiter, az Ahold igazgatótanácsának elnöke alig két hete még azzal nyugtatta a befektetőket, hogy a legrosszabbon túl vannak, újabb botránytól nem kell tartani. A vállalat papírjainak árfolyama február óta harmadával zuhant, hétfőn újabb egy százalékkal esett. Szakértők szerint a befektetők most már attól tartanak, hogy a vizsgálatok során a többi leányvállalatnál is hibákat találnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!