Mária
-7 °C
3 °C

Botrány az EADS-vezér és az Airbus körül

2006.06.17. 11:34
Kiderült, hogy az EADS társvezetője, Noel Forgeard azelőtt értékesített részvényeit, hogy kitudódott volna: ismét késik az A380-as leszállítása.

Dagad a botrány Európa legnagyobb repülőgép-ipari társasága, az EADS körül, miután kiderült, hogy a cég társvezetője, Noel Forgeard azelőtt értékesítette részvényeit, hogy kiderült, ismét késik a társaság Airbus divíziójának új gépe, az A380 leszállítása.

Noel Forgeard állítása szerint a részvényeladás márciusban történt, s az Airbus A380 késlekedéséről csak áprilisban értesítették, írja a MarketWatch. Ugyanakkor az is igaz, hogy mikor később hivatalosan bejelentették, hogy az új Airbus az elektromos rendszer miatt ismét késik, a társaság részvényeinek árfolyama zunanni kezdett.

A franciák pénteken jelentették be, hogy hetek óta figyelik az EADS-részvények forgalmát, és nyilvánosságra is fogják hozni a vizsgálat eredményeit. Maga az EADS is vizsgálódik az ügyben, mondta a Le Monde-nak a másik társvezérigazgató, Arnauld Lagardere.

Forgeard, aki korábban egyébként az Airbus vezérigazgatója volt, menesztése azóta téma, hogy kiderült az új Airbus leszállításának késése.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.