Judit
-2 °C
8 °C

Megállapodás az orosz államadósság rendezéséről

2002.12.21. 13:07
Tisztességes és jó megállapodás született az orosz államadósság rendezéséről- jelentette be Medgyessy Péter kormányfő, aki hivatalos moszkvai látogatásáról tért haza szombaton. Az alku alapján a magyar állam egy hónapon belül 90 millió dollár készpénzt kap Oroszországtól.
Megállapodás született moszkvai tárgyalásaim során az orosz államadósság rendezéséről, amelynek értelmében a magyar állam egy hónapon belül 90 millió dollár készpénzt kap az orosz féltől - jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányfő hivatalos moszkvai látogatásáról tért haza szombaton.

Medgyessy Péter elmondta: Oroszország 36 százalékos árfolyamon rendezi adósságát Magyarország felé, ami 5 százalékponttal jobb annál a megállapodás-tervezetnél, amelyet még az előző kormány dolgozott ki. Tisztességes és jó megállapodás született, amely közvetítők nélkül rendezi az orosz államadósság-ügyet - fűzte hozzá a kormányfő.

Kitért arra is, hogy elvi megállapodásra jutott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a sárospataki könyvtár visszakerüléséről. A könyvek várhatóan már jövőre hazakerülhetnek, cserébe Moszkva Magyarországon lévő orosz műkincseket kap, amennyiben fellelnek ilyeneket.

A miniszterelnök bejelentette, hogy többek között 300 vagon magyar alma szállításáról, egy gyümölcslé-palackozó üzem létrehozásáról és 10 millió dollár értékben konzervek eladásáról is megállapodást sikerült elérni Moszkvában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.