Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Lefoglalták az argentin elnök gépét

2002.05.30. 14:37
A holland hatóságok lefoglalták Duhalde elnök különgépét, miután Argentína nem fizette ki a karbantartás árát a Fokkernek.
Argentína 1,9 millió dollárral tartozik a Fokkernek egy 1998-ban elvégzett felújítás miatt. Az F-28-as idén áprilisban újra Hollandiába repült az újabb munkák elvégzéséhez, de a gépet a hatóságok most lefoglalták.

Részletekben sem fizetett

Fokker F-28

A cég szerint annak idején megállapodtak Argentínával, hogy a dél-amerikai ország 2001-től havi részletekben törleszti az árat, de eddig nem érkezett pénz a vállalathoz. Az argentin kormány a diplomáciai mentességre hivatkozva próbálta visszakövetelni a gépet, de a holland bíróság támogatta a cég döntését.

Az ország a pénzügyi összeomlás szélén

Az argentin válság miatt a kormány a közeljövőben valószínűleg nem tudja kiegyenlíteni a tartozást. Duhalde elnök egy hónapja jelentette be, hogy az ország a pénzügyi összeomlás szélén áll, és a jegybank meghatározatlan időre felfüggeszti a valutakereskedést és az összes banki tranzakciót. Az ország összesen 15 milliárd dollárral tartozik az IMF-nek, amely május végén újabb egy év haladékot adott az esedékes 136 millió dollár törlesztésére.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.