Géza
1 °C
8 °C

Egyelőre nem lesznek EU-szankciók

2004.06.25. 11:08
Megúszta a szankciókat Magyarország, az Európai Bizottság ugyanis figyelembe vette, hogy csak most csatlakoztunk az EU-hoz. A testület azt javasolta, hogy az ország 2008-ra csökkentse költségvetési hiányát három százalék alá.
A magyar Konvergencia Programról fogadott el értékelést csütörtökön az Európai Bizottság. A testület - összhangban a magyar programmal - azt javasolta, hogy Magyarország 2008-ra csökkentse költségvetési hiányát három százalék alá. Balázs Péter EU-biztos nyilatkozatát az ülés után a magyar politikus stábja juttatta el az euro.hu szerkesztőségéhez.

A nyilatkozat kiemeli, hogy a deficit csökkentésének ütemezése során a Bizottság tekintettel volt Magyarország speciális helyzetére, hiszen hazánk idén május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz és még nem tagja a valutauniónak. Ennek fényében az Európai Bizottság nem tesz javaslatot semmiféle szankcióra Magyarországgal szemben.

Az értékelés azt is megállapítja, hogy a magyar Konvergencia Program államadósságra vonatkozó előrejelzése, amely a 2004-es 59,4 százalékos (GDP-arányos) szint után folyamatos csökkenést irányoz elő, reálisnak tekinthető. Az Európai Bizottság most azt várja Magyarországtól, hogy az önmaga számára készített és csütörtökön tudomásul vett Konvergencia Programot következetesen hajtsa végre.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.