Vilma
-7 °C
4 °C

Líbia az egyik legbiztonságosabb hely az üzletnek

2004.04.13. 15:52
A sorozatos bombatámadások miatt India a legveszélyesebb hely a vállalatok számára - derül ki a világ legnagyobb biztosítójának felméréséből. A társaság szerint a cégeknek megfontoltabban kellene telephelyet választani, és többet kellene biztonságukra költeni.
A világ legnagyobb biztosítója, az Aon szerint India az egyik legkockázatosabb hely a vállalatoknak. A társaság most elkészült térképén, mely a terrorizmus által fenyegetett helyeket jelöli meg, Irak az ötödik helyen szerepel. Az egyre több emberrablás miatt azonban az ázsiai ország a lista előkelőbb helyeire is kerülhet.

Indiát Kasmir, Palesztina és Kolumbia követi a veszélyességi ranglistán. A vállalatok legnagyobb része úgy gondolja, a legnagyobb kockázatot Irak, Kolumbia és Szaud-Arábia jelenti. Érdekesség, hogy a skandináv országokkal vetekedve üzleti szempontból Líbia a világ egyik legbiztonságosabb országa lett - írja a CNN.

Terror

A társaság által végzett kutatásból kiderül, hogy Indiában több terrorista támadás volt 2003 februárja és 2004 februárja között, mint bárhol máshol a világon. Ennek ellenére a technikai szektorban nagyon sok cég telepíti Indiába üzemeit. Olyan vállalatok, mint a Lloyds TSB, HSBC, Aviva és Prudential több ezer munkavállalót foglalkoztat az ázsiai országban - írja a BBC.

Nagyon sok telefonközpont költözik Indiába - nyilatkozta a BBC Online-nak Paul Bassett, az Aon egyik vezetője. Azt tanácsoljuk az ilyen vállalatoknak, hogy dolgozzanak ki egy tervet, melyet szükséghelyeztekben tudnak alkalmazni.

Biztonság

Egyre több az igény a kormányzattal szembeni biztosításokra. Olyan helyzetekre szeretnének biztosítást kötni a cégek, mint a vállalatok vagyonának elkobzása, vagy a szerződések be nem tartása a kormányzat részéről. Emellet a vállalatoknak gondolniuk kell a bombatámadások miatti káresetekre is. Olyan merényletekre, mint ami a brit HSBC ellen irányult 2003 szeptemberében, Isztambulban.

A biztosító szerint a vállalatoknak törődniük kell saját biztonságukkal. Hogy csökkentsék a kockázatot, a vállalatoknak pénzt kell elkülöníteniük költségvetésükben biztonsági intézkedésekre. Ezen felül meg kell fontolniuk, hova költöztetik gyáraikat, telephelyüket. A másik nagyon fontos intézkedés, hogy ne tegyenek ki feltűnő logókat, illetve próbáljanak csöndes, kertvárosi kerületekbe költözni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.