Dömötör
12 °C
14 °C

Eladó a Burger King

2002.02.22. 11:06
A Reuters értesülései szerint a brit Diageo Plc. valószínűleg már márciusban megkezdi a tárgyalásokat a Burger King gyorsétterem-hálózat eladásáról. A trösztellenes szabályok miatt valószínűtlen, hogy a McDonald's vagy a Wendy's ajánlatot tehet.
A többek között a Johnnie Walker és a Guiness márkát is birtokló vállalat bejelentette, hogy a továbbiakban az ital-üzletágra kíván összpontosítani, ezért "megvizsgálja a gyorsétterem-hálózattal kapcsolatos lehetőségeket, így az eladást és a tőzsdére bocsátást is". A céghez közel álló források szerint a Diageo a következő hetekben gyűjti be az ajánlatokat - állítólag már többen érdeklődtek, de hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek.

Eladás vagy tőzsde

Szakértők 2-3 milliárd dollárra becsülik a lehetséges vételárat, ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy továbbra is elképzelhető, hogy a Diageo az eladás helyett a tőzsdére bocsátás mellett dönt. A cég nem kommentálta az értesüléseket.

A Diageo 1997-ben jött létre a Guiness és a Burger King-tulajdonos Grand Metropolitan egyesülésével. A vállalat 2000-ben jelentette be, hogy az étteremláncot tőzsdére viszi, de a kedvezőtlen világgazdasági helyzet miatt a lépést akkor elhalasztották.

A McDonald's esélytelen

Szakértők szerint valószínűleg csak pénzügyi befektetők indulhatnak eséllyel a Burger Kingért - a trösztellenes hatóságok ugyanis valószínűleg megvétóznának egy esetleges McDonald's vagy Wendy's ajánlatot. Az is elképzelhető, hogy a menedzsment által létrehozott cég vásárolja ki a vállalatot. John Dasburg elnök-vezérigazgató állítólag még februárban az igazgatótanács elé tárja 2,29 milliárdos vételi tervét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.