Dömötör
12 °C
14 °C

Megalázással a bevételkiesés ellen

2002.01.20. 21:18
Radikális, ám annál eredményesebb módon lép fel egy lengyel élelmiszerbolt-tulajdonos a tolvajok ellen. A tetten érteket eddig kiállította egy ketrecben, ámde mostantól választási lehetőséget kínál: ha a kedves tolvaj akarja, inkább a képét teszik ki a kirakatba.
Eugeniusz Kaczynski kereskedelmi vállalkozó legutolsó húzása szinte liberálisnak nevezhető az előzményekhez képest: a szupermarket-tulajdonos ugyanis választási lehetőséget kínál a tetten ért tolvajoknak abban, hogy milyen módon alázza meg őket - írja az ABC.com

Megalázással a bevételkiesés ellen

A lopások okozta kárt sokalló Kaczynski már első lépésével teljes sikert ért el. A Zambrowban található boltban bevezette ugyanis azt a rendszert, hogy a fülön csípett kleptomániásokat a rendőrség kiérkezéséig közszemlére tette egy, az áruházban felállított ketrecben.

Inkább a fotó

A kereskedő elmondása szerint amióta a delikvenseknek választhatnak, hogy a ketrecbe mennek vagy képük kikerül a szupermarket kirakatába, még minden érintett az utóbbi lehetőség mellett döntött és egyikük sem jelent meg soha többé a boltban.

Nem kukoricázik

Az Index gazdasági-bűnügyi riportere egyelőre nem tudta klaviatúravégre kapni a lengyel rendőrség szóvivőjét abban a kérdésben, hogy a hatóságok mit szólnak az erős pedagógiai vénával megáldott szatócs gyakorlatához.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.