Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Milliárdokat kaszáltak cégük összeomlásán

2002.07.31. 11:57
A Financial Times felmérése szerint a könyvelési botrány miatt tönkrement cégek vezetői dollármilliárdokat tettek zsebre a csalás napfényre kerülése és az árfolyamok zuhanása előtt.
A csalással vádolt cégek vezetői összesen 3,3 milliárd dollárt kerestek az utóbbi években, amikor cégeik papírjainak árfolyama még szárnyalt a jónak tűnő eredmények miatt. A Financial Times által közölt, fizetéseket, jutalmakat és részvényeladásokat is figyelembe vevő összeállítás szerint az Enron a Global Crossing és a WorldCom vezetői jártak a legjobban.

A lap az utóbbi másfél évben tönkrement huszonöt legnagyobb vállalat vezetőit vizsgálta: a 208 vezetőből 52 keresett tízmillió dollárnál többet, 31-en huszonötmillió, 16-an ötvenmillió és nyolcan százmillió fölött kerestek.

Jól fizető Exodus

A legkomolyabb bevételt Gary Winnick, a Global Crossing elnöke könyvelhette el: ő több mint félmilliárd dollárt (pontosan 512 milliót) keresett, míg az enronos Ken Lay ennek felét, 247 milliót gyűjtött össze. Szintén előkelő helyen végzett a kevésbé ismert K.B.Chandrasekhar, az Exodus Communications alapítója, aki 131 millió dollárnyi részvényt adott el cége összeomlása előtt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.