Natália
-3 °C
8 °C

Branson már ötmillió fontot ajánl a Concorde-okért

2003.06.23. 14:45
A Virgin Atlantic elnöke korábban egy fontért akarta megvenni a British Ariways flottáját.
Richard Branson, április elején jelentette be, hogy átvenné a British Airways (BA) szuperszonikus repülőgépeit, amiket üzemeltetőjük októberben von ki a szolgálatból.

Egy fontról emelt

Branson akkor azt mondta, hogy egy fontot ad a gépekért, mert annak idején a brit kormány is ennyiért adta át a repülőket a British Airwaysnek. "A kormány azt mondta, hogy más légitársaságnak is odaadná a gépeket, ha az tudná azokat üzemeltetni" - közölte a légitársaság elnöke. "A Virgin Atlantic hatékonyabban működik a BA-nél, így elképzelhető, hogy mi gazdaságosan tudnánk üzemeltetni a gépeket" - tette hozzá.

A BA nem engedi

A Virgin Atlantic elnöke most már gépenként egymillió fontot (374 millió forint) fizetne, de a British Airways továbbra is ragaszkodik a repülők leállításához. A társaság szóvivője közölte: "A gépek nem eladók, és biztosan nem repülnek 2003 októbere után."

A BA tervét a Concorde-okat gyártó Airbus is támogatja. A cég Sunday Telegraph-nak nyilatkozó szóvivője szerint a gépek karbantartása olyan iszonyúan sokba kerülne, hogy elképzelhetetlen, hogy gazdaságosan lehessen azokat üzemeltetni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.