Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Castro beperli a Forbes magazint

2005.03.18. 13:03
Kapcsolódó cikkek (1)
A kubai elnök beperelné az amerikai Forbes magazint, mert az szerepeltette a leggazdagabb államfőkről készített listáján. Fidel Castro kormánya ostoba kampánynak nevezi, hogy a vezér a milliomosok között szerepel.
Fidel Castro kubai elnök pert tervez az amerikai Forbes magazin ellen, mert az már második éve szerepelteti őt a leggazdagabb államfőkről készített listáján, holott a kubai kormány már tavaly is tiltakozott. A Forbes kedden megjelent listája szerint Castro vagyona tavaly 550 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 150 millióról.

Becsült vagyon

Az amerikai magazin szerkesztői az összeállítást kísérő kommentárban elismerték, hogy a számok inkább képzeletbeliek, mintsem "tudományosak". Korábban a kubai GDP bizonyos százalékában becsülték Castro vagyonát, az idén pedig - mint írták - azt számítgatták, hogy az állami vállalatok, amelyeket szerintük Castro irányít a kubai szocialista rendszerben, mit érnének a tőzsdén.

A kubai kormány, mexikói követsége útján, hivatalos tiltakozást adott ki, amelyben "ostoba rágalomnak", a Kuba elleni hazugságkampány "visszataszító példájának" nevezte az állítást a "megkopott hitelű amerikai magazin" részéről.

Maga Castro egy csütörtöki beszédében így méltatlankodott: - Vajon azt hiszik, valamiféle Mobutu (a néhai zaire-i elnök) vagy a számtalan milliomos egyike vagyok, azok közül a tolvajok és fosztogatók közül, akiket a birodalom (az Egyesült Államok) dédelget és védelmez? Jobban tennék, ha azoknak a pénze után kutakodnának.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!