Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Egymilliárd eurós negyedéves veszteség a Chryslernél

2003.06.04. 12:06
A Chrysler az április-júniusi időszakban 1,17 milliárd dolláros, azaz egymilliárd eurós veszteséget termelt, így a DaimlerChrysler éves profitja is jóval alacsonyabb lesz a vártnál.
A német DaimlerChrysler eredetileg 5,8 milliárd eurós egész éves nyereséget tervezett, ez várhatóan legalább egymilliárd euróval alacsonyabb lesz, közölte a BBC. Az ötödik legnagyobb autógyártó amerikai részlegénél komoly költségcsökkentő programot indítottak, de az erős verseny és a csökkenő kereslet ellen ez sem volt elég.

Az árfolyam tizenegy százalékkal esett

A hír hatására a DaimlerChrysler részvényeinek árfolyama tizenegy százalékkal esett a Wall Streeten. A bejelentés azért is érte váratlanul a befektetőket, mert a cég illetékesei nemrég még arról nyilatkoztak, hogy az éves profit nagyobb lesz majd a várt 5,8 milliárdnál.

A GM és a Ford is visszafogja termelését

Kedden a General Motors és a Ford is bejelentette, hogy valószínűleg visszafogja észak-amerikai termelését, mert az eladásokat nem sikerült megfelelő mértékben növelni. A Ford forgalma májusban hat százalékkal esett az egy évvel korábbihoz képest, a vállalat 15 százalékos termeléscsökkentést tervez. Bár a GM forgalma négy százalékkal nőtt, termelését eddig tizenkét százalékkal fogta vissza, és további hatszázalékos csökkentést tervez.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.